ATITUDINEA „OCCIDENTALĂ” FAȚĂ DE MUNCĂ LIPSEȘTE ÎN ROMÂNIA, CREDE CIOLACU

Premierul Marcel Ciolacu a participat la Summit-ul RePatriot 2024 „Top 100 de Români de Pretutindeni – RePatriot”, eveniment organizat la Palatul Parlamentului. El a declarat că atitudinea „occidentală” față de muncă lipsește în România, unde dezvoltarea depinde de investiții și inițiativă.

Ciolacu a precizat că peste 3 milioane de români au emigrat doar între 2008 și 2022, punctând că, în opinia sa, „toată clasa politică” este vinovată pentru acest lucru. El a subliniat că România are nevoie de oameni cu o atitudine occidentală față de muncă pentru a se dezvolta.

Premierul Ciolacu a prezentat și proiectele care vizează o dezvoltare uniformă a României. El a vorbit despre investițiile în infrastructură, sănătate și educație, precum și despre reforma fiscală.

Ciolacu a declarat că România are pentru prima oară aproape 1.100 km finalizați în infrastructura rutieră, avem 850 km în lucru și vreo 470 km în licitație. El a vorbit și despre investițiile în Sănătate, de peste 13 miliarde de lei.

Ciolacu a vorbit și despre partea de educație privitoare la învățământul dual, unde proiectele depășesc un miliard de euro. Premierul a subliniat că reforma fiscală este o provocare pentru România, dar este necesară pentru a dezvolta serviciile și accesul la educație și sănătate. Ciolacu a subliniat că termenul de implementare a acestor investiții este unul scurt, de maximum 2 ani. În caz contrar, România va pierde banii din PNRR.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri