CAZ DE SCLAVIE LA O FERMĂ DIN COVASNA

Se efectuează 9 percheziții domiciliare în acest caz care vizează infracţiunea de trafic de persoane în formă continuată.

Șase persoane au fost exploatate prin muncă la o fermă de animale din Covasna. Anchetatorii din județ au descins, miercuri, la mai multe adrese pe raza județelor Covasna și Brașov, și au deschis dosar penal.

Potrivit unor comunicate emise de DIICOT şi IGPR, în acest caz care vizează infracţiunea de trafic de persoane în formă continuată sunt efectuate nouă percheziţii domiciliare, scrie Agerpres.

Șase persoane vulnerabile, recrutate la o fermă și exploatate

„Din cercetările efectuate, a reieşit că, în perioada 2023 – octombrie 2024, trei făptuitori, cu vârstele de 23, 38 şi 47 de ani, prin intermediul unor persoane din anturajul lor, au recrutat şase persoane vătămate din zona gărilor din municipiile Braşov şi Bucureşti, prin inducere în eroare şi profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acestora, după care le-au exploatat prin muncă la ferma lor de animale. Pentru a îngrădi libertatea de mişcare a victimelor şi a le împiedica să fugă, făptuitorii au exercitat asupra lor acte de constrângere fizică şi psihică”, spun anchetatorii.

Audierile se desfăşoară la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Covasna.

Acţiunea este susținută de poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Covasna şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Covasna.

Caz asemănător la Berevoești

Pe 13 iulie 2016, sute de jandarmi s-au deplasat, după luni de investigații, în satul Gămăcești, comuna Berevoești, județul Argeș și au descoperit 38 de persoane, membri ai 9 grupări interlope, aparținând de rețeaua ce racola persoanele vulnerabile din comună, precum săraci, copii și persoane cu dizabilități fizice sau psihice. Aceștia au fost arestați preventiv.

Persoanele au fost acuzate de exploatarea și torturarea a 40 de persoane, inclusiv minori și persoane cu dizabilități, timp de 12 ani. Faptele de violență prezente în dosar constau în lovirea victimelor cu parul sau cu biciul, înfometare, imobilizare și multe alte violențe.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri