Mesajul lui Marius Budăi (PSD) pentru profesorii care se pregătesc de grevă generală: „Nu există un sac de bani pe care să-l împărțim la toată lumea”

Marius Budăi (PSD), ministrul Muncii, nu le promite creșteri salariale profesorilor, care de luni intră în grevă generală. El a spus că Legea salarizării nu se poate face „peste noapte” și că ministerul nu are „un sac de bani” pe care să-l împartă la toată lumea. Amintim că, pe lângă profesori, și angajații din Sănătate anunță grevă generală, de la 1 iulie. În ambele cazuri, majoritatea revendicărilor au legătură cu nivelul de sporuri și de salarizare.

Mesajul lui Budăi pentru profesorii care intră în grevă generală

„Cu siguranță că cerințele lor sunt îndreptățite. Discutăm și avem toată deschiderea. Vom dezbate aceste aspecte odată cu discuțiile pe Legea salarizării.

Din păcate nu o putem face peste noapte. Avem deja materiale de la toate ministerele de linie, le-am înaintat și la Banca Mondială, facem analize de impact după care stăm iar la masă și discutăm.

Asta trebuie discutat foarte serios. Nu emit nicio ipoteză până nu vedem analizele de la Banca Mondială, până nu discutăm cu Comisia și cu Ministerul de Finanțe”, a declarat Marius Budăi, pentru Digi24.

Ministrul PSD al Muncii a spus apoi că nu există un sac din care să fie scoși banii pentru salarii mărite la toată lumea: „Nu există la Ministerul Muncii un sac de bani pe care să-l împărțim la toată lumea. Haideți să fim obiectivi. Trebuie cu toții în coaliție și în Guvern să luăm o decizie. E foarte simplu să te scapi de o responsabilitate”.

Ciolacu: Abordările în care fiecare apucă ceva după interesele lui cred că e cazul să fi luat sfârșit

Marți, întrebat despre greva generală a profesorilor, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus că ar vrea „o abordare, totuşi, responsabilă faţă de copiii noştri, faţă de actul de învăţământ şi ţinând cont că până în ianuarie Parlamentul va trebui să vină cu o nouă Lege a salarizării”.

El a îndemnat apoi la negociere și responsabilitate: „Abordările prin care fiecare apucă ceva în funcţie de interesele lui, după 30 de ani de democraţie, cred că ar fi cazul să fi luat sfârşit”.

De cealaltă parte, reprezentanții profesorilor spun că de vină pentru grevă și chiar pentru posibila amânare a examenelor este exclusiv Guvernul, pentru că doar a promis, dar nu a făcut nimic.

„Toate discuțiile sunt pozitive. Toată lumea își dorește un dialog, dar dialogul trebuie să se concretizeze cu ceva, or ceea ce ni s-a oferit în momentul de față din partea Guvernului României, din partea domnului Ciolacu, este doar perspectiva ca în viitorul program de guvernare, ținând cont că se vor schimba premierii, să apară că învățământul este prioritate națională, că se va face o nouă grilă de salarizare. (…) De promisiuni suntem sătui”, a declarat președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Marius Nistor, pe B1 TV.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri