Marcel Ciolacu promite că va face tot posibilul ca România să intre în Schengen

Marcel Ciolacu a declarat că noul guvern va lansa în următoarele luni un plan prin care va determina Austria să-și retragă dreptul de veto asupra aderării  României la Schengen, potrivit EURACTIV.com. 

„Voi ruga noul ministru de Interne și noul ministru al Afacerilor Externe să prezinte un plan pentru lunile care urmează, pentru a vedea ce se poate face pentru a schimba vetoul aplicat de Austria”, a declarat Ciolacu pentru sursa citată

Liderul social-democrat nu a estimat o dată a aderării pentru a nu crea „așteptări false”.

„Am avut o șansă anul trecut, dar cei de la conducere au ratat această ocazie. Asta nu înseamnă că vom renunța. Am fost deja în legătură cu viitoarea președinție spaniolă la Consiliul UE și Comisia Europeană pentru a vedea ce intenționează să facă cu acest dosar în a doua jumătate a anului. Trebuie să implicăm pe toată lumea în procesul și în elaborarea strategiei și să construim o coaliție națională cu toți cei interesați să ajutăm România să atingă acest obiectiv. Dacă pot face ceva pe baza acestor recomandări venite de la experți, cu siguranță o voi face”, a spus Ciolacu.

România, un centru strategic cheie pentru NATO

Ciolacu speră ca România să devină un„nod strategic” al NATO și al UE prin investițiile în extinderea și modernizarea industriei de apărare în regiune.

El a explicat că România va continua să fie un partener strategic de încredere în regiune, în timp ce își va folosi rolul pentru a-și consolida poziția față de aliații săi din sud-estul Europei, regiunea Mării Negre și Caucaz.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri