Marcel Ciolacu: Nu se poate TVA zero la alimente. Nu se va ajunge la penurie alimentară în România! – Anunț despre scutirile din IT și Construcții

Premierul Marcel Ciolacu exclude categoric reducerea TVA la alimente ca măsură care să ducă la prețuri mai mici, accesibile pentru majoritatea românilor. Șeful Guvernului a anunțat și ce urmează în cazul scutirii facilităților fiscale pentru cei care lucrează în Construcții și IT.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat ce măsuri va lua Guvernul pentru prețuri mai mici la alimente.

„TVA zero nu se poate. Comisia Europeană nu acceptă o astfel de variantă pentru niciun fel de produs. Cum nici o propunere să nu mai plătim curentul sau telefonul nu funcționează. Azi voi avea o discuție cu dl. Ciucă, cu miniștrii Agriculturii, Finanțelor și Fondurilor Europene. Sunt convins că vom lua o decizie.

Orice reducere de TVA a adus o reducere a prețurilor pe o perioadă foarte mică de timp. În două săptămâni prețurile au fost la fel… Eu nu vorbesc de prețuri plafonate, ci de o schemă pe tot lanțul.

Sunt ferm comvins că vom lua o decizie. (…)

Dar așa cum a făcut dl Ciucă, deciziile majore o să le luăm împreună. Am înțeles ce a fost în Ungaria. E o decizie pe care vrem să o adoptăm joi. Nu se va ajunge la penurie alimentară”, a anunțat premierul Marcel Ciolacu, în conferința de presă de joi, de la Guvern.

Ciolacu, pas înapoi în eliminarea scutirilor de impozit în Construcții și IT – De ce îl contrazice pe ministrul liberal de Finanțe

Premierul Marcel Ciolacu a făcut marți mai multe precizări legate de posibilele scutiri de taxe și impozite în anumite sectoare, inclusiv pentru IT și construcții, după ce ministrul de FInanțe, Marcel Boloș, anunțase că urmează eliminarea acestor facilități.

„Sunt ferm convins că împreună cu constructorii, cu IT-iștii, cei care au excepții, vom avea un dialog și vom găsi soluția cea mai bună. 

Am avut o creștere de 0,1 pe primul trimestru, pentru prima oară s-a datorat investițiilor. Nu pot intra cu bocancii peste constructori, când ei, cel puțin în primul trimestru au salvat România, se văd din investiții. Nu pot să nu văd ce s-a întâmplat la Transporturi, unde au explodat lucrările. Nu o să iau cu dvs acum decizia”, a mai precizat premierul Marcel Ciolacu după întrebările presei despre măsurile fiscale pe care le pregătește Guvernul.

Precizările premierului despre scutirile de impozite în cazul celor care lucrează în Construcții și IT vin după ce ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat, cu o zi în urmă, că este obligatorie renunţarea la facilitățile fiscale pentru anumite categorii profesionale, referindu-se la scutirile din aceste două sectoare economice.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri