Marcel Ciolacu, despre salarii și TVA: „Sunt mult prea multe excepții în România! Cei de la Comisia Europeană au dreptate”

Marcel Ciolacu a vorbit, vineri, despre creșterea salariului minim și despre TVA preferențial. Premierul susține opinia celor de la Comisia Europeană care spun că nu pot exista mai multe tipuri de TVA. 

„Cei de la Comisia Europeană au dreptate: nu puteți să veniți cu mai multe tipuri de TVA. De ce la cluburi e 5% TVA? Sunt mult prea multe excepții în România! Ce vrem? Să pierdem fondurile europene? Eu nu vreau asta”, a spus Marcel Ciolacu.

Declarația premierului vine în contextul în care Radu Oprea, ministrul Economiei, a declarat că nu înțelege care este rostul cotei de TVA de 5% la ambarcațiunile de lux, propusă de Coaliție, adăugând că „pe majoritatea românilor, care sunt plătiți cu salariul minim pe economie, nu-i încălzește”. El a mai precizat că este momentul să renunțăm la acest TVA preferențial pentru iahturile de lux.

Marcel Ciolacu a anunțat creșterea salariului minim

„În Germania, de exemplu, anul trecut a crescut de trei ori. Este un mecanism prin care îți ții lucrătorii în țară. E adevărat, acest lucru trebuie suportat de către economia reală. Dacă vor fi scoase o parte din facilități, de exemplu în construcții, discuțiile sunt foarte clare, ca să și mărim salariul minim (…) Vom mări salariile, astfel încăt să nu piardă nimeni la salariu”, a spus Marcel Ciolacu.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri