Un bătrân din Bacău a fost ucis pentru 150 de lei, o șapcă și o iconiță mototolită. 26 ani de închisoare pentru criminalul său

Un bărbat din Bacău a fost condamnat la 26 de ani, 9 luni și 15 zile de închisoare, după ce a ucis un bătrân în autogara din Onești. Individul a avut și o femeie complice, care va plăti cu 6 ani de detenție. Disperați să facă rost de bani pentru băutură, cei doi au agresat un călător, de la care au furat 150 de lei, o șapcă și o iconiță mototolită, scrie Deșteptarea.ro. Decizia dată de Curtea de Apel Bacău este definitivă.

Crima a avut loc în noaptea de 20-21 mai 2022, în jurul orei 02:00, în Autogara Onești. Disperați că nu mai au bani de băutură, cei doi  au pus la cale un plan și și-au ales și o victimă: un bătrân care se afla în trecere prin zonă.

Femeia, care era însoțită și de un copil de 12 ani, i-a distras atenția victimei, timp în care bărbatul l-a atacat pe bătrân pe la spate și l-a lovit de mai multe ori în cap. I-au furat apoi portofelul în care erau actele, 150 de lei și o iconiță mototolită.

După atac, agresorii au plecat, dar bărbatul s-a întors la victimă pentru a se asigura că au luat tot ce se putea fura. Individul a continuat să-l lovească în cap pe bătrânul căzut la pământ și i-a luat și șapca.

Ancheta a stabilit că în acea noapte, criminalul era sub influența drogurilor (etnobotanice), ceea ce ar putea explica ferocitatea cu care și-a tratat nevinovata victimă, care căzuse inconștientă după prima lovitură, scrie sursa citată.

Bătrânul a fost găsit într-o baltă de sânge în autogară și a fost transportat de urgență la spital. A supraviețuit doar câteva săptămâni după atac, iar medicul legist a confirmat că decesul său a fost direct legat de rănile grave din zona capului provocate de criminal, scriu jurnaliștii de la Deșteptarea.ro.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri