Florian Coldea nu va mai preda la Academia Națională de Informații. Anunțul făcut de SRI

Academia SRI a declarat, pentru Libertatea, că programa universitară din toamnă nu va mai include norma didactică pentru Florian Coldea. El ocupa un post de conferențiar universitar acolo încă din anul 2017.

„Domnul general – locotenent (r) Florian COLDEA a desfășurat activități didactice în cadrul Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul”, în calitate de profesor, potrivit pregătirii de specialitate și conform curriculei universitare. În ceea ce privește anul universitar 2024 – 2025, programa universitară a Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul” nu este încă definitivată, însă aceasta nu va include norma didactică pentru domnul general – locotenent (r) Florian COLDEA”, a transmis SRI către Libertatea.

Potrivit unei anchete jurnalistice Pressone din 2017, Coldea a dat concurs pe 30 iunie 2017 pentru un post de conferențiar universitar la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” (ANIMV) a SRI și a fost declarat admis, deși nu îndeplinea toate criteriile cerute de legislație.

De asemenea, SRI a mai fost întrebat dacă generalul Florian Coldea a încălcat codul etic al ofițerului SRI.

„Conex precizăm că, în contextul informațiilor vehiculate în mass-media cu privire la fostul prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informații și a cercetării penale inițiate de organele de urmărire penală față de acesta, Comisia de Etică a Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul” s-a autosesizat, urmând ca aceasta să se pronunțe la finalizarea lucrărilor, conform competențelor”, a transmis SRI la solicitarea Libertatea.

Fostul șef al SRI, generalul în rezervă Florian Coldea, fostul şef al Direcţiei juridice a SRI, generalul Dumitru Dumbravă, și avocatul Doru Trăilă au fost puși sub control judiciar. Anchetatorii au stabilit o cauţiune de 500.000 de lei. Florian Coldea este cercetat într-un dosar de trafic de influență și spălarea banilor, potrivit unor surse judiciare.

Florian Coldea s-a apărat în fața acuzațiilor procurorilor DNA și spune, într-un comunicat transmis de avocat, că se consideră nevinovat.

„Am respectat întotdeauna spiritul și litera legii, atât că demnitar al statului român, cât și că persoană privată, având convingerea fermă că nimeni nu este mai presus de lege”, afirmă acesta.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri