Care este principala preocupare de securitate înaintea Jocurilor Olimpice de la Paris

Terorismul islamist este principala preocupare în materie de securitate înaintea viitoarelor Jocuri Olimpice de la Paris, a declarat vineri şeful poliţiei din capitala franceză, Laurent Nunez, citat de Reuters.

Franţa se află la cel mai înalt nivel de alertă de securitate în apropierea Jocurilor, ţara pregătindu-se, în plus, pentru alegerile legislative anticipate de la sfârşitul lunii iunie.

De asemenea, autorităţile franceze au dejucat recent un atac asupra unui stadion sportiv dintr-un alt oraş francez.

„Terorismul islamist rămâne principala noastră preocupare”, a declarat Nunez în cadrul unei conferinţe de presă, cu şapte săptămâni înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, care va avea loc pe şi de-a lungul Senei, pe 26 iulie.

„Nu există încă o ameninţare clară împotriva Jocurilor şi a ţării noastre, dar aş dori să vă reamintesc că, la sfârşitul lunii mai, doi indivizi au fost arestaţi în Saint-Etienne şi puneau la cale un proiect care viza direct Jocurile Olimpice.

„Ameninţarea teroristă rămâne la fel de importantă ca şi ameninţarea protestatară reprezentată de grupurile ecologiste radicale, de ultra-stânga şi de mişcarea pro-palestiniană”, a declarat Nunez.

Luna trecută, un cecen în vârstă de 18 ani a fost arestat în oraşul Saint-Etienne, fiind suspectat că plănuia un atac în numele Statului Islamic pe stadionul de fotbal din oraş în timpul Jocurilor Olimpice.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri