ALARMĂ PE LITORALUL MĂRII NEGRE: JUCĂRII RISCANTE PENTRU COPII, GĂSITE LA TOT PASUL

În urma unor controale recente pe litoralul Mării Negre, s-au descoperit numeroase nereguli privind produsele și serviciile oferite turiștilor. Agenția Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a investigat 11 operatori economici, inclusiv vânzători de jucării și echipamente de agrement. S-au aplicat 12 amenzi totalizând 53.000 lei și s-au emis două avertismente, interzicându-se comercializarea unor produse neconforme.

Printre neregulile întâlnite s-au numărat jucării periculoase, echipamente de agrement cu scaune deteriorate, centuri de siguranță lipsă sau defecte, și instalații electrice necorespunzătoare. ANPC, în colaborare cu ISCIR Constanța și Jandarmeria Română, a impus oprirea definitivă a vânzării produselor nesigure și continuă să monitorizeze situația pentru a proteja consumatorii.

De asemenea, turiștii sunt avertizați asupra pericolelor curenților marini, în special a celor de tip rip, care pot trage persoane în larg. Salvamarii recomandă evitarea scăldatului atunci când este arborat steagul roșu și educarea publicului cu privire la aceste riscuri este esențială pentru prevenirea incidentelor grave.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri