UN TATĂ DIN CLUJ A FOST CONDAMNAT LA ÎNCHISOARE DUPĂ CE ȘI-A PĂLMUIT COPILUL

Un incident petrecut pe străzile din Cluj a atras atenția publicului după ce un tată a fost condamnat la nouă luni de închisoare cu suspendare pentru că și-a pălmuit fiul în public.

Totul a început când băiatul, în vârstă de 15 ani, a lovit accidental o femeie cu bicicleta sa. Tatăl, prezent la locul incidentului, a reacționat rapid și l-a lovit pe copil drept pedeapsă, o palmă pe care a considerat-o justificată.

Cu toate acestea, polițiștii care au ajuns la fața locului pentru a investiga accidentul provocat de minor au fost martori la acest act de violență din partea tatălui. Ei au raportat incidentul autorităților competente, care au deschis o anchetă.

Din punctul de vedere al polițiștilor, gestul tatălui a depășit limitele unei corecții părintești normale și a fost calificat drept violență în familie, o infracțiune gravă conform legislației românești.

Instanța a decis să condamne tatăl la nouă luni de închisoare cu suspendare, ceea ce înseamnă că nu va petrece timp în detenție, dar va fi supravegheat pentru o perioadă de doi ani. În această perioadă, el trebuie să respecte anumite condiții impuse de tribunal, iar orice abatere ar putea conduce la executarea pedepsei cu închisoarea. Pe lângă această pedeapsă, tatăl a fost obligat să efectueze 80 de zile de muncă în folosul comunității, o sancțiune menită să sublinieze gravitatea actului său.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri