RECTIFICAREA BUGETULUI ASIGURĂRILOR SOCIALE, APROBATĂ DE GUVERN: IMPACT MAJOR ASUPRA PENSIILOR, ȘOMAJULUI ȘI CONCEDIILOR MEDICALE

Executivul a dat undă verde, în ședința de luni, unei ordonanțe de urgență care vizează rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul în curs. Această decizie va avea consecințe semnificative pentru milioane de români, influențând aspecte cruciale precum pensiile, indemnizațiile de șomaj și concediile medicale.

Potrivit comunicatului Guvernului, veniturile bugetului asigurărilor sociale de stat aferent sistemului public de pensii vor crește cu 1,053 miliarde lei. Această majorare este rezultatul unei creșteri a veniturilor curente cu 3,495 miliarde lei, contrapusă de o diminuare a subvenției acordate de la bugetul de stat cu 2,453 miliarde lei.

Rectificarea bugetară aprobată de Guvern aduce schimbări și la nivelul cheltuielilor. Acestea se majorează cu 1,06 miliarde lei la credite de angajament și cu 1,041 miliarde lei la credite bugetare. De asemenea, bugetul asigurărilor pentru accidente de muncă și boli profesionale pe 2024 va înregistra o creștere a veniturilor cu 11,578 milioane lei și a cheltuielilor cu 15,289 milioane lei la credite de angajament, respectiv cu 14,753 milioane lei la credite bugetare.

Bugetul asigurărilor pentru șomaj pe 2024 va suferi o diminuare a veniturilor cu 209,683 milioane lei, în timp ce cheltuielile se vor majora cu 11,974 milioane lei la credite de angajament, dar se vor reduce cu 53,136 milioane lei la credite bugetare. Excedentul se va diminua cu 156,547 milioane lei. În ceea ce privește Fondul de garantare pentru plata creanțelor salariale, veniturile vor crește cu 5,479 milioane lei, iar cheltuielile se vor majora cu 46,966 milioane lei atât la credite de angajament, cât și la credite bugetare.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri