TREI BĂRBAŢI CEHI ŞI UCRAINENI ŞI O FEMEIE SLOVACĂ – REŢINUŢI DE PROCURORII DIICOT PENTRU TRAFIC DE DROGURI

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Maramureş au reţinut, duminică, trei bărbaţi de naţionalitate cehă şi ucraineană şi o femeie de naţionalitate slovacă, cercetaţi pentru trafic de droguri de mare risc, ei având un laborator clandestin pentru fabricarea metamfitaminei, într-o locuinţă închiriată în comuna Petrova.

Potrivit unui comunicat transmis de DIICOT, cercetările efectuate au reliefat că la finele lunii septembrie, inculpaţii, cu vârste între 32 şi 44 de ani, în scopul producerii unor cantităţi de droguri de mare risc, s-au deplasat în municipiul Sighetu Marmaţiei şi au demarat achiziţionarea de materiale şi substanţe necesare în procesul de fabricare a metamfetaminei, precum şi identificarea unui imobil în care să poată operaţionaliza un laborator clandestin.

 


Aceştia au închiriat o locuinţă în comuna Petrova, judeţul Maramureş, unde au transportat echipamentele şi substanţele, inculpaţii de origine cehă şi slovacă având cunoştinţele necesare fabricării drogului de mare risc (metamfetamina), iar inculpaţii de origine ucraineană având rolul de a-i sprijini pe cei doi şi de a asigura paza locului de fabricare.

Pe parcursul a două zile, inculpaţii au produs o cantitate de metamfetamină destinată vânzării, după care au intenţionat să părăseacă zona, având asupra lor circa 1,6 kilograme din substanţa produsă, fiind prinşi în flagrant în timp ce se deplasau cu două autoturisme, menţionează sursa citată.

De asemenea, a fost efectuată şi o percheziţie domiciliară în imobilul în care a funcţionat laboratorul ilegal, fiind identificate şi ridicate diverse ambalaje, intrumente şi ustensile, precum şi cantităţi de substanţă utilizate de către inculpaţi la producerea metamfetaminei.

Echipele implicate în activitatea procedurală au folosit măşti de protecţie, analiza efectuată de către specialiştii CBRNE indicând un grad ridicat de toxicitate a aerului din interiorul locuinţei utilizate de către inculpaţi ca laborator.

Conform comunicatului menţionat, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Maramureş cu propunerea de arestare preventivă a celor patru inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş. Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj, luptătorilor SIAS -CBRNE din cadrul Poliţiei Române, luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Maramureş ai IPJ Maramureş, poliţiştilor de frontieră ai ITPF Sighetu Marmaţiei şi jandarmilor IJJ Maramureş.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT şi Direcţia Operaţiuni Speciale din IGPR. AGERPRES

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri