PSD, ÎNGRIJORAT DE POSIBILITATEA UNEI MOȚIUNI DE CENZURĂ, FACE APEL LA RESPONSABILITATEA PNL

După ce liderii PNL au anunțat întreruperea dialogului în Coaliție, PSD pare să își fi schimbat tonul, temându-se de posibilitatea unei moțiuni de cenzură. Partidul condus de Marcel Ciolacu face acum apel la responsabilitate și maturitate politică din partea liberalilor.

Într-un comunicat de presă, PSD subliniază că, indiferent de mizele și orgoliile politice, partidele aflate la guvernare au obligația de a asigura buna funcționare a statului și a guvernării. Social-democrații insistă asupra necesității menținerii unui minim dialog în Coaliție pentru a putea lua deciziile executive de care are nevoie România până la formarea unei noi majorități parlamentare și învestirea unui nou guvern.

PSD avertizează că declarațiile politice care pun sub semnul întrebării capacitatea de funcționare a Guvernului pot afecta profund economia națională, încrederea investitorilor și viața cetățenilor. Partidul acuză PNL că ia decizii doar pe baza calculelor electorale, fără a ține cont de potențialele pierderi pentru România.

Anunțul USR privind depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva guvernului este văzut de PSD ca o consecință a jocului electoral „pueril” al liberalilor. Social-democrații avertizează că PNL ar putea fi pus în postura de a-și sancționa proprii miniștri printr-un vot în Parlament și de a provoca un blocaj total în funcționarea țării.

În final, PSD consideră că singura cale de ieșire din această situație este ca PNL să revină la masa Coaliției și să se comporte responsabil.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri