DEPUTAȚII AU SEMNAT: ACESTE ANIMALE NU VOR MAI FI SACRIFICATE ÎN ROMÂNIA. FERMELE VOR FI ÎNCHISE

Camera Deputaților a adoptat marți, 22 octombrie 2024, un proiect de lege care interzice creșterea și sacrificarea șinșilelor și nurcilor în scopul obținerii de blănuri. Legea va intra în vigoare la 1 ianuarie 2027, oferind o perioadă de tranziție de doi ani pentru fermele existente.

Decizia reprezintă o victorie importantă pentru apărătorii drepturilor animalelor și aliniază România la standardele europene în domeniul protecției animalelor.

Măsura a fost luată în contextul numeroaselor raportări privind abuzurile și condițiile deplorabile din fermele de animale pentru blană.

Deși numărul fermelor de nurci și șinșile din România este relativ mic (doar 9 în 2023, față de peste 150 în 2013), impactul acestei legi asupra industriei blănurilor este semnificativ.

Perioada de tranziție de doi ani permite fermierilor să își lichideze afacerile și angajaților să își găsească alte locuri de muncă.

Interzicerea fermelor de animale pentru blană este susținută de peste 67% dintre români, iar petițiile în acest sens au strâns peste 74.000 de semnături.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri