VLADIMIR PUTIN: ORICE REZULTAT AL CONFLICTULUI DIN UCRAINA TREBUIE SĂ FIE ÎN FAVOAREA RUSIEI

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că orice rezultat al conflictului din Ucraina „trebuie să fie în favoarea Rusiei”, într-un interviu acordat televiziunii de stat ruse. El a subliniat că Rusia este dispusă să caute compromisuri, dar nu va face concesii teritoriale.

„Oricare ar fi rezultatul, acesta trebuie să fie în favoarea Rusiei, o spun deschis, fără nicio rușine. Și acesta trebuie să se bazeze pe realitățile de pe câmpul de luptă”, a afirmat Putin.

El a adăugat că Rusia este pregătită pentru compromisuri rezonabile, dar nu dorește să intre în detalii, deoarece nu există negocieri substanțiale. Partea adversă refuză să o facă, în opinia sa.

Putin a fost categoric când a declarat că Rusia nu va face niciun fel de concesii teritoriale. „Fără niciun fel de îndoială, nu vom face concesii în această privință, nu vor exista compromisuri”, a subliniat el.

El a respins, de asemenea, un scenariu în care Ucraina ar putea face un schimb de teritorii cu Rusia. „Nu vor exista schimburi” teritoriale, a mai spus președintele rus.

Într-o declarație făcută joi seara la încheierea summitului BRICS din orașul Kazan din Rusia, Putin a declarat că aproximativ 2.000 de soldați ai forțelor ucrainene „nu înțeleg că sunt încercuiți” și că Kievul ar fi pierdut controlul asupra trupelor sale trimise pe teritoriul rus.

Comandantul-șef al armatei ucrainene, Oleksandr Sîrski, a dezmințit că forțele sale ar fi încercuite în Kursk. „Declarația făcută publică de șeful țării agresoare la summitul BRICS cu privire la încercuirea trupelor ucrainene în regiunea Kursk nu corespunde realității. Aceasta este o dezinformare totală care nu reflectă situația reală” de pe teren, susține Sîrski.

Putin a avansat în iulie condițiile Rusiei pentru o încetare a focului și începerea negocierilor cu Ucraina, cerând între altele retragerea forțelor armate ucrainene de pe teritoriul regiunilor ucrainene Lugansk și Donețk, din est, și Herson și Zaporojie, din sud. Moscova a anexat aceste regiuni din Ucraina în septembrie 2022, dar nici în acest moment nu le controlează în totalitate.

Kievul a calificat „invitația” lui Putin la negocieri drept o „capitulare” și a respins-o din start, având de partea sa susținerea Occidentului, care vede în agresiunea Kremlinului în Ucraina o încercare de a răsturna actuala ordine mondială și a impune principiul forței pe plan internațional. O altă condiție avansată de Putin pentru a începe discuțiile cu Kievul este ca Ucraina să renunțe la aspirațiile sale de a adera vreodată la NATO.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri