Trei zile de doliu în Grecia după moartea a zeci de migranţi în naufragiul unei ambarcaţiuni

Grecia a decretat trei zile de doliu după naufragiul unei ambarcaţiuni de migranţi în largul peninsulei Peloponez, în sud-vestul Greciei, accident care ar fi putut provoca sute de morţi, au anunţat serviciile premierului interimar, relatează AFP, citată de Agerpres.

Cel puţin 79 de migranţi au murit în naufragiul unei ambarcaţiuni în largul coastelor de sud-vest ale Greciei, în ape internaţionale, a anunţat paza de coastă greacă.

Gărzile de coastă au anunțat că au recuperat 79 de cadavre și au salvat peste 100 de persoane, dar potrivit supraviețuitorilor și oficialilor greci, la bord se aflau câteva sute de migranți.

Ampla operaţiune de salvare implică vase ale gărzilor de coastă, forţele aeriene, o fregată a forţelor navale şi şase cargoboturi, precum şi alte nave aflate în zonă.

Preşedinta greacă Ekaterini Sakellaropoulou s-a deplasat în peninsula Peloponez pentru a evalua situaţia.

Autorităţile italiene şi-au anunţat marţi omologii greci că o navă de pescuit având la bord un mare număr de persoane a intrat în zona greacă de căutare şi salvare. O aeronavă a agenţiei UE pentru frontiere Frontex a localizat nava la 47 mile nautice sud-vest de Peloponez, iar atât gărzile de coastă greceşti cât şi cargoboturile aflate în preajmă s-au oferit în mod repetat prin radio să le vină în ajutor pasagerilor, dar ofertele le-au fost refuzate, iniţial.

Potrivit media, vasul de pescuit s-a scufundat la primele ore ale dimineţii de miercuri. Supravieţuitori ai tragediei au spus că nava plecase de la Tobruk, în Libia, şi mergea spre Italia. Nu este clară originea celor aflaţi la bord.

Alte câteva zeci de pasageri aflaţi pe o altă ambarcaţiune care a întâmpinat dificultăţi pe mare, în sudul coastelor Cretei, au putut fi salvaţi, a relatat radioul de stat grec ERT. 

Foto: BBC

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri