Crima din Sibiu. Filmul asasinatului omului de afaceri Adrian Kreiner. Detalii șocante

Polițiștii și procurorii din Sibiu au refăcut filmul asasinării omului de afaceri sibian Adrian Kreiner. Bărbatul a fost găsit pe canapeaua din living, legat într-o poziţie de tortură, care genera o durere extremă. Informații care pot afecta emoțional.

Fiica acestuia, găsită la etaj, a fost ameninţată de mai multe ori cu pistolul de către cei trei atacatori. Anchetatorii spun că au vizionat mii de ore de imagini de pe camerele de supraveghere din oraş.

Procurorii au reținut joi un bărbat din Timiș în cazul omului de afaceri Adrian Kreiner din Sibiu care a fost ucis în locuința sa, dar principalii suspecți – alți trei bărbați – nu au fost prinși, ei reușind să fugă din țară. Cei trei bărbați suspectați că l-au ucis pe omul de afaceri au vârste de 31, 33 şi 34 de ani și sunt din judeţul Dolj. Cel reținut este acuzat că i-ar fi ajutat pe autorii crimei, găzduindu-i, iar pe unul dintre aceştia l-a sprjinit ca să plece din ţară.

Anchetatorii au prezentat, joi, date cu privire la ancheta care a dus la identificarea autorilor omorului, șeful Poliţiei Judeţene Sibiu, Tiberiu Ivancea, spunând, într-o conferinţă de presă, că ancheta a fost extrem de dificilă, scrie News.ro.

„Ne-am confruntat cu un eveniment deosebit de grav”, a afirmat Ivancea, precizând, însă, că acesta nu este definitoriu pentru municipiul Sibiu.

Şeful Poliţiei Sibiu a explicat că au fost vizionate imagini din peste 100 de locaţii, care au acoperit 10 kilometri pătraţi din municipiul Sibiu, dar şi din comuna alăturată Şelimbăr. De asemenea, poliţiştii au vizionat imagini din 67 de locaţii, care au cumulat peste 1.000 de ore de filmare.

Filmul asasinatului

Anchetatorii au explicat că au fost cinci suspecţi – patru bărbaţi şi o femeie care au plecat de la Dumbrăviţa, judeţul Timiş, cu o maşină pe care au lăsat-o la Deva. În municipiul Sibiu, au intrat cu o altă maşină. Femeia a închiriat un apartament pentru trei nopţi, apoi ea şi bărbatul au plecat din oraş, neluând parte la jaf şi la crimă.

Potrivit anchetatorilor, suspeţii au supravegheat casa victimei încă din noaptea de 4/5 noiembrie. Cei trei suspecţi au sărit gardul şi au urcat în podul unei locuinţe aflate peste drum de casa victimei , de unde au monitorizat locuinţa omului de afaceri.

„În 6.11.2023, la 2.23 de minute au părăsit podul, au forţat un element din gardul imobilului victimei şi au pătruns în curtea victimei, au deşurubat becurile din curte şi au intrat în garajul victimei”, a precizat procurorul de caz.

Potrivit acestuia, al treilea suspect a rămas în stradă şi a intrat în interior mult mai târziu.

Victima a fost găsită pe canapeaua din living. Fusese legată de mâini şi de picioare şi apoi pusă pe jos.

Poziţia în care a fost legat omul de afaceri este specifică unor proceduri de tortură, care generează o durere extremă, care ar fi trebuit să forţeze victima să ofere datele de acces la seif şi locaţia unde se află bunuri de valoare.

Fiica victimei, aflată la etaj, a fost şi ea ameninţată, cu un pistol, în repetate rănduri, cerându-i-se să spună combinaţia de la seif.

Suspecţii chiar au armat pistolul pentru a o determina să spună datele, iar discuţia cu ea a fost în limba engleză.

Anchetatorii au stabilit că niciunul dintre autori nu cunoştea victima, dar se ia în calcul faptul că au acţionat la pont, dar nu pentru a săvârşi o crimă. Nu există încă date despre cine a dat pontul, dar se presupune că este un cunoscut al omului de afaceri.

Anchetatorii au date că trei dintre suspecţi au plecat deja din ţară chiar din seara zilei în care a fost anunţat decesul victimei. Este posibil ca aceștia să fie în Germania sau în Belgia, ţări din care au revenit recent din România.

Atacatorii au plecat din caza victimei cu 16 ceasuri de lux în valoare de 200.000 de euro.

Omul de afaceri ucis avea 50 de ani.

CITEȘTE ȘI: Unul dintre criminalii omului de afaceri din Sibiu ar fi fost un cunoscut boxer – Se căsătorise în urmă cu doar o săptămână

Sursa: Realitatea de Sibiu

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri