Vot FINAL pe Legea pensiilor – Decizie crucială la ședința de taină dintre premierul Marcel Ciolacu și ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu

Ședință de taină înainte de votul final pe Legea pensiilor în Camera Deputaților. Premierul Marcel Ciolacu a convocat-o pe șefa de la Ministerul Muncii – Simona Bucura-Oprescu înainte de primirea raportului Comisiei de muncă de către deputați.

Votul din Camera Deputaților pe legea pensiilor a întârziat peste o oră. Acesta era programat să înceapă luni de la ora 16.00. Înainte de primirea raportului de la Comisa de muncă, Simona Bucura-Oprescu , ministrul Muncii, a fost convocată de premierul Marcel Ciolacu, potrivit Realitatea PLUS. 

Ministra Muncii a fost chemată din plen la întâlnirea de taină cu premierul înaintea începerilor dezbaterilor pe legea pensiilor, relatează Realitatea PLUS.

Ședința a avut loc în biroul șefului actual al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, cu premierul Marcel Ciolacu. 

Ulterior, Simona Bucura-Oprescu a revenit în plen pentru votul în procedură de urgență pe legea sistemului de pensii.

„Astăzi, împreună, avem în atenție un proiect extrem de important pentru România, un proiect care îşi doreşte să aducă echitate românilor, să aducă pensii care reprezintă o formă de respect, atât pentru românii care au muncit, dar şi pentru românii care muncesc. Noua lege are două elemente importante: contributivitatea şi munca. Aceştia sunt cei doi piloni pe care se bazează reforma pe care o facem astfel încât la muncă egală să avem venituri egale ale pensiilor.

Cred că este important ca fiecare dintre noi astăzi în ceea ce priveşte acest proiect de lege să arătăm că suntem o echipă, aceeaşi echipă care reprezentăm interesele românilor şi înţelegem cât de important este, pe de o parte, să adoptăm acest act normativ în procedură de urgenţă, aşa cum a aprobat Biroul permanent, dar, în acelaşi timp la timp, pentru a fi gata cu reforma astfel încât Comisia Europeană să elimine acel 9,4 % care ar fi îngheţat pensiile românilor până în 2070.

Contăm pe susţinerea dumneavoastră pentru acest proiect de lege şi împreună ne dorim ca, în anii ce urmează, românii să se bucure de prevederile pe care acest proiect le aduce” a declarat ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, înaintea prezentării proiectului legii pensiilor, a amendamentelor propuse și a votului final. 

Proiectul de Lege privind sistemul public de pensii a intrat în dezbaterea deputaților, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

Proiectul de Lege privind sistemul public de pensii poate fi consultat AICI

Proiectul legii pensiilor a primit, luni, raport de adoptare cu mai multe amendamente în cadrul Comisiei pentru muncă a Camerei Deputaţilor. 

Legea a fost adoptată pe repede-înainte în Senat, întâi în comisia de muncă și apoi în plen, iar multe dintre amendamentele admise în comisia de muncă au fost ulterior respinse în plen. Ministrul Muncii Simona Bucura-Oprescu și ministrul Finanțelor Marcel Boloș au lipsit de la dezbateri. Un secretar de stat din Ministerul Muncii a anunțat că legea va avea un impact de 25 de miliarde lei anul viitor. Opoziția (USR) a încercat să afle de unde vor fi găsiți acești bani, dar niciunul dintre susținători nu a oferit vreo explicație.

Liderii senatorilor USR şi AUR, Radu Mihail şi Claudiu Târziu, au solicitat retrimiterea la comisii a iniţiativei legislative, USR a cerut pentru trei săptămâni, iar AUR măcar pentru două săptămâni, însă ambele solicitări au fost respinse de către senatori.

După votarea proiectului, reprezentanţii USR au spus că senatorii partidului au votat împotriva propunerii de lege. Totodată, liderul senatorilor AUR Cladiu Târziu a anunţat că senatorii formaţiunii s-au abţinut la vot, pentru că ”o mărire cât de cât e mai bună decât nimic”.

Proiectul de lege privind sistemul public de pensii a fost adoptat cu 85 de voturi ”pentru”, şase ”împotrivă” şi 19 abţineri.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri