Caravana medicală a adus servicii medicale în 28 de județe, pentru mii de oameni

Caravana medicală își continuă drumul prin țară, în special către oamenii din zonele defavorizate și fără acces la sănătate. Zi de zi, povești triste ajung să aibă un final fericit. Fie că este vorba despre analize de sânge, consultații oftalmologice sau investigații cardiologice, voluntarii spitalului mobil sunt pregătiți să ofere aceste servicii gratuit. Până acum, Caravana Medicală a ajuns în 28 de județe ale României. 

Analize medicale, EKG-uri, controale oftalmologice, stomatologice sau ecografii. De asta au parte oamenii care trec pragul Caravanei Medicale. Aceștia spun că este necesară o implicare mai mare din partea autorităților în asigurarea accesului la servicii medicale de calitate în toate zonele țării, astfel încât niciun român să nu fie lăsat în afara sistemului.

Mulți dintre cei tratați nu au mai ajuns de ani de zile la doctor pentru un consult. Acum, cu ajutorul Caravanei, românii au aflat de ce afecțiuni suferă și pot în sfârșit să le trateze.

Caravana Medicală a reprezentat, în ultimele zile, sprijinul de care aveau nevoie peste 300 de clujeni. Echipa de voluntari ai Caravanei Medicale, alcătuită din profesioniști, a reușit să ofere servicii de sănătate în zone cu acces limitat, uitate de guvernanți.

 
 

Sursa: Realitatea Medicala

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri