Viktor Orban: Revenirea lui Trump la preşedinţia SUA este singura şansă de încheiere a războiului din Ucraina

Premierul maghiar Viktor Orban a confirmat vineri că îl va vizita pe Donald Trump în Florida săptămâna viitoare şi a declarat că revenirea lui Trump la preşedinţie ar fi ,,singura şansă serioasă” pentru a pune capăt războiului din Ucraina, scrie Associated Press (AP).

 
Viktor Orbán: Revenirea lui Trump la preşedinţia SUA, singura şansă de încheiere a războiului din Ucraina

Declaraţia a avut loc în cadrul unui forum diplomatic din Turcia, acolo unde Viktor Orbán a sugerat că Donald Trump ar fi singurul capabil să ajute la încheierea invaziei ruseşti în Ucraina, relevă sursa citată, conform Mediafax.

„Singura şansă serioasă pentru pace este dacă el (Donald Trump – n.r.) este capabil să se întoarcă şi să facă pace”, a declarat Orbán la forum. ,,În caz contrar, războiul dintre Ucraina şi Rusia va fi lung”.

Revenirea lui Trump la conducerea SUA ,,este o condiţie prealabilă pentru o pace puternică şi rapidă pe continentul european”, a continuat el.

Potrivit AP, Orbán s-a declarat convins că dacă Trump ar fi fost în funcţie când a început războiul din Ucraina, ,,nu ar fi existat niciun război acum”.

 

Ascensiunea lui Donald Trump conturează posibilitatea ca acesta să câştige alegerile prezidenţiale din SUA, scenariu care a început să producă îngrijorări în rândul lumii politice internaţionale. Poziţia politică a lui Trump în cadrul propriului său partid pare mai puternică ca niciodată, după ce a câştigat cu uşurinţă primele competiţii primare republicane prezidenţiale, iar încrederea americanilor în Joe Biden începe să scadă în sondaje.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri