Ursula Von der Leyen zboară la fiecare două săptămâni cu un avion privat, în timp ce propăvăduiește interzicerea zborurilor interne

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se află în centrul unei polemici aprinse după ce a fost criticată pentru utilizarea frecventă a avionului privat în ciuda mesajelor sale ecologiste privind combaterea emisiilor de carbon și protejarea mediului înconjurător. Potrivit informațiilor obținute de la grupul de stânga din Parlamentul European, din cele 29 de zboruri private efectuate de comisarii UE în 2023, Von der Leyen a realizat nu mai puțin de 23.

Președintele în exercițiu al Comisiei UE, Ursula von der Leyen (CDU), este din nou criticată. De data aceasta, din cauza utilizării frecvente a avioanelor private pentru călătorii de afaceri. Conform unei liste de zboruri publicate la cererea liderului Partidului de Stânga și politicianului UE Martin Schirdewan, von der Leyen a folosit avioane auto-închiriate de 23 de ori anul trecut. Aceasta corespunde unei mari proporții din totalul de 29 de zboruri private efectuate de întreaga Comisie UE în 2023.

Deși Comisia Europeană a adoptat o poziție fermă împotriva zborurilor interne în contextul luptei împotriva schimbărilor climatice, Ursula von der Leyen pare să încalce propriile directive ecologiste, călătorind la fiecare două săptămâni cu un avion privat. Această discrepanță între vorbe și fapte a stârnit critici dure din partea opiniei publice și a intensificat acuzele de ipocrizie la adresa președintelui Comisiei Europene.

Discuția despre interzicerea zborurilor pe distanțe scurte este în plină desfășurare și are loc în mai multe țări europene. În mai 2021, Franța a decis să interzică zborurile interne din cauza preocupărilor de mediu.  

Ceea ce este deosebit de controversat este faptul că von der Leyen a folosit chiar și un avion privat de trei ori pentru a călători între Bruxelles și Strasbourg, deși există o conexiune rapidă cu trenul pe această rută, scrie apollo-news.

Lista datelor de zbor arată că von der Leyen a folosit avioane private în total de 57 de ori în 2021 și 2022. O justificare pentru acest lucru a fost dată la acea vreme cu zborurile programate limitate disponibile din cauza pandemiei coronavirus.

Discuția despre obiceiurile de călătorie ale Ursulei von der Leyen vine într-un moment sensibil, deoarece CDU a nominalizat-o recent candidatul său de top la alegerile europene. Rezultatul acestor alegeri, care urmează să aibă loc la viitoarea conferință a partidului PPE, va determina în mare măsură dacă von der Leyen va continua să conducă Comisia UE în calitate de președinte în viitorul mandat, așa cum este ținta creștin-democraților.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri