Preşedintele PUSL Vaslui, reţinut pentru 24 de ore. Marius Iamandi-Răianu candida pentru funcţia de primar al municipiului Bârlad

Preşedintele PUSL Vaslui, Marius Iamandi-Răianu, candidat pentru funcţia de primar al municipiului Bârlad, a fost reţinut, miercuri, de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice (SICE) din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui.

În acelaşi dosar a fost reţinută şi o femeie de 51 de ani, contabilă la o societate comercială, cei doi fiind acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, delapidare şi fals.

„În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii vasluieni au stabilit că, în anul 2022, persoanele cercetate ar fi întocmit în mod fictiv mai multe documente financiar-contabile în baza cărora ar fi decontat bunuri fictive în valoare de aproximativ 17.000 lei. Astăzi, 29 mai 2024, în baza probatoriului administrat, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Vaslui au luat faţă de persoanele cercetate măsura reţinerii, pe o perioadă de 24 de ore. Pe 30 mai 2024, acestea urmează a fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, cu propunerea emiterii unor măsuri preventive. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Vaslui continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, pentru stabilirea şi probarea întregii activităţi infracţionale a persoanelor implicate”, au precizat, pentru Agerpres, reprezentanţii IPJ Vaslui.

Marius Iamandi-Răianu este de profesie inginer şi este administratorul unei societăţi comerciale. El activat mai mulţi ani în Partidul Social Democrat şi a fost numit recent preşedinte al filialei PUSL Vaslui. În anul 2016, el a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, în formă continuată, după ce fusese trimis în judecată într-un dosar instrumentat de DNA. 

Sursa: Realitatea de Vaslui

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri