PROTESTUL PILOȚILOR TAROM S-A ÎNCHEIAT. CURSELE S-AU RELUAT DUPĂ PROGRAMUL NORMAL

Toate cursele TAROM programate marţi până la această oră au decolat de pe Aeroportul ”Henri Coandă”, după ce luni zeci de curse au fost anulate din cauza ”indisponibilităţii temporare a membrilor echipajului”. Deşi au existat discuţii între conducerea companiei şi piloţi, nu a fost făcut încă niciun anunţ oficial privind rezultatul acestora, potrivit news.ro.

Curse spre Paris, Cluj Napoca, Heraklion, Amsterdam, Timiţoara, Iaşi şi Oradea au decolat conform programului de zbor.

Până acum, peste 35 de zboruri de pe aeroportul Otopeni au fost anulate după ce piloții au transmis că se simt rău și nu au venit la serviciu. Sursele Realitatea Plus mai spun că greviștilor li s-a oferit în plus, pe lângă salariul pe care îl primesc, între 300 și 500 de euro, însă au refuzat. 

 
 

Peste 2.000 de pasageri au fost afectați de grevă. Potrivit unor surse, dacă aceștia ar acționa compania aeriană în instanță, despăgubirile s-ar ridica la aproape două milioane și jumătate de euro. Din cauza protestului inițiat de angajații Tarom, delegația României la NATO a rămas captivă pe aeroport. Oficialii au decolat în cele din urmă cu un avion Spartan spre Paris, de unde a avut loc cursa directă către Washington.

Angajații sunt nemulțumiți de salariile cu 50% mai mici decât cele oferite de companiile concurente. Un angajat al Tarom câștigă 5.000 de euro, în timp ce un angajat de la o companie concurentă câștigă 11 mii de euro.

Consiliul de Administrație spune că nu există bani momentan pentru a crește salariile. Sindicaliștii afirmă că Tarom va pierde zeci de angajați, ajungând la aceeași situație critică din 2007, când a avut loc o situație similară.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declatrat, luni seară, că nu ştie dacă situaţia de la TAROM, unde o parte din personalul de la bordul avioanelor s-a declarat inapt de zbor, este ”o îmbolnăvire în masă sau o grevă”.

Grindeanu, despre TAROM: Nu ştiu dacă e o îmbolnăvire în masă sau e o grevă

Sursa: Realitatea Financiara

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri